27 de setembre de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

Disponibles a internet les mesures de radiació ambiental a Cabassers

El sensor de radiació que va instal·lar el Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) el 2019 a l’estació meteorològica d’AEMET a Cabassers (a l’hort de Cal Navàs) ja està plenament operatiu. L’estació forma part de la xarxa REA. Les lectures que realitza el detector espectroscòpic de raigs gamma es poden consultar en temps real en aquesta web. Cal buscar Cabassers al mapa, i després picar a sobre del valor de la darrera lectura. Els registres dels últims trenta dies mostren que els nivells més alts de raigs gamma a què s’ha arribat han estat de 42 nSV/h (el 19 d’agost, a les 14:00h), mentre que el valor més freqüent ha estat de 26 nSV/h. Els registres es classifiquen segons sis nivells diferents, significats per una escala de color que va del verd al vermell, passant pel groc i el taronja. El color verd clar, que marca els valors més baixos, indica lectures inferiors a 50 nSV/h, mentre que el color vermell significa valors superiors a 250 sSV/h,

nord.cab