27 de setembre de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

Presentació de la revista Caramella a Cabassers

El proper 4 d’agost, a les 19:30h i al solar que ocupava el monestir de Santa Maria de Vallclara (avui, pati de l’escola), es presentaran els dos darrers números de la revista de música i cultura popular Caramella. El número 43 (el penúltim) inclou un extens reportatge sobre la figura de la pedagoga Palmira Jaquetti, de la qual l’historiador i geògraf Vicenç Biete fou deixeble a l’Institut-Escola de Barcelona. Aquest número incorpora també la transcripció inèdita d’una conferència que va oferir Biete a l’homenatge que es féu a Palmira Jaquetti el 12 de maig de 1973 a l’Ateneu Barcelonès. La presentació d’aquest número 43 anirà a càrrec de Montse Solà.

El número 44 de Caramella té com a tema principal la cultura popular catalana sota la dictadura franquista. El presentarà Jordi Martí Font, doctor en Filologia Catalana per la URV i autor d’un dels articles que aplega Caramella. Parlarà del món del dibuix, la caricatura, la sàtira, la poesia popular i l’enginy del doble sentit, per retratar la figura de Franco esquivant la censura al llarg de la dictadura.

Aquesta activitat s’inscriu en els actes de commemoració del 20è aniversari del museu municipal de Cabassers.

nord.cab