L’Ajuntament ha obert un nou camí, que permet anar des de l’ermita de Sant Roc a la Creu de les Missions en cinc minuts mal comptats. El corriol comença just darrera de l’enjub del Poma, i en un trajecte suau, molt planer, va avançant en línia recta i sense cap giragonsa fins a la Creu. Des d’allí la vista és espectacular: es veu Cavaloca, Sant Pau, la Figuera, les serres de Cantacorbs i els Solans, i més al fons la serra de la Fatarella, entre altres accidents geogràfics reconeixibles fàcilment.

Fins ara, per anar fins a la Creu calia recórrer un trajecte d’uns vint minuts de duríssimes pujades, pel camí que hi dóna accés per la vessant de la muntanya del Calvari. Amb l’obertura d’aquest petit sender, la visita a la Creu és molt més fàcil, i si es va en cotxe fins a l’ermita de Sant Roc l’esforç físic necessari per a arribar-hi no és superior a una breu passejada per terreny pla.

Aquí podreu veure aquest breu i agradable recorregut en imatges:

L’enjub del Poma vist des de l’inici del corriol
Un tram del camí
L’arribada a la Creu
La Creu de les Missions
Cabassers vist des de la Creu
nord.cab