31 de juliol de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

Perill per despreniments de neu

Les teulades encara estan molt plenes de neu, tres dies després de la gran nevada, i les temperatures comencen a pujar. Això provoca que la neu es fongui, però en algunes teulades té un efecte secundari: les grans plaques de neu acumulada es desplacen seguint la pendent, fins al punt que sobresurten. Aquest fenomen és més fàcil que es produeixi a teulades sintètiques, com la del Cafè i la Cooperativa. Allà, segons podeu observar a la foto de portada, hi ha grans llenques que amenacen de caure.

Ja s’ha vist un despreniment de neu a un altre edifici del carrer Major, on hi va haver la tasca Els Cofins. Allà ha caigut una penca de neu des de la part sud de la teulada, sense conseqüències perquè en el moment de la caiguda no passava ningú pel davall, tot i que hom l’ha vist caure en directe:

Espai buit que ha deixat la neu en caure de la teulada
La neu que ha caigut al carrer Major
nord.cab