Foto: Eva Torà.

Des d’ahir al matí es treballa intensament per tal de netejar els principals carrers de neu. L’Ajuntament va fer una crida a la col·laboració ciutadana, i molta gent hi ha respost, i s’han unit als càrrecs electes i als treballadors municipals en les tasques de neteja. Pot semblar estrany, però als pobles petits a batlles, regidors i veïns no els fa cap mandra agafar una pala, una aixada, una mànega, una escombra o el que convingui si s’han de fer actuacions urgents.

Uns amb tractors, d’altres amb pales, d’altres amb excavadores i altra maquinària pesada, han anat retirant la neu fins a aconseguir que el carrer Major ja sigui transitable pels vehicles. Avui ha quedat completada la neteja de l’accés a l’aparcament del Tossal, i els qui tenien cotxes estacionats allà els han pogut treure. També estan lliures de neu els carrers Priorat i Penedès, i la part del Mulo fins al forn. També s’ha fet neteja al Puntarrer, a la connexió amb la carretera T-704, que està oberta. En canvi, les rondes de circumval·lació de l’Aubereda i Camí Nou continuen plenes de neu i no s’hi pot passar.

El perill, durant les properes hores, pot ser el gel. Tot i que s’ha tirat potassa a les zones netes, cal tenir en compte que per a fer la neteja s’ha utilitzat aigua a pressió, i que de les teulades continua baixant aigua als carrers, que pot glaçar-se.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!