Dilluns que ve entrarem a la Fase 1 de la desescalada

Foto: gent al carrer el dilluns passat, mantenint les distàncies de seguretat i passejant, segons contempla la fase de desescalada actual.

La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat un desconfinament gradual i desigual a Catalunya, organitzat per regions sanitàries. Cabassers pertany a la regió sanitària del Camp de Tarragona, que juntament amb la de les Terres de l’Ebre i i Alt Pirineu-Aran, dilluns passaran a la Fase 1 de la desescalada. La resta del país continuarà a la Fase 0. Això implicarà certes mesures de relaxament del confinament. A les que ja hi ha en vigor, com que la canalla pugui sortir, passejar o fer esport, s’hi sumaran aquestes altres:

Visites i reunions: Es permetran visites a familiars i reunions de grups de persones reduïts sempre i quan estiguin a la mateixa província no hi hagi membres que formin part d’un col·lectiu de risc.

Petit comerç: Els comerços minoristes podran obrir amb condicions estrictes de seguretat.

Terrasses de bars i restaurants: Es permetrà que bars i restaurants obrin les terrasses, però només amb un terç de la seva capacitat.  

Allotjamnts turístics: Podran tornar a obrir, però sense que les zones comunes estiguin habilitades.

Si no s’observa cap repunt de les infeccions per SARS-CoV-2 i la malaltia que causa, la covid-19, el 25 de maig entrarà en vigor la següent fase de desescalada, la número 2. Si la malaltia avança i posa en risc la capacitat del sistema de salut, es poden revertir les mesures de relaxament.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!