A Cabassers hi ha, des de fa deu anys, l’única filatèlia especialitzada en segells i història postal de la guerra civil espanyola que existeix al món: colectalia.com. S’hi pot trobar una extensíssima varietat de segells locals, emesos per molts ajuntaments com a impost de guerra durant el conflicte de 1936. També vinyetes polítiques, que eren un mitjà utilitzat per partits, sindicats i organitzacions de tota mena per tal de recaptar fons. El seu ús sobre la correspondència era voluntari, i en moltes ocasions, per manca de franqueig oficial, també s’utilitzaren per a pagar els ports del correu.

Cal tenir en compte que al 1936 les cartes eren un mitjà de comunicació molt més barat que les trucades telefòniques, i per tant el seu ús era molt extensiu. Els sobres, doncs, eren un bon lloc per a enganxar-hi etiquetes de propaganda política, i aquesta era la funció d’aquest tipus de vinyeta.

A Colectalia hi ha també un estoc de més de 1.000 peces d’història postal. Enlloc més no es troba una quantitat tan elevada de sobres i targetes postals circulades durant la guerra civil. L’especialitat de la casa són els camps de treball i presons republicanes, una escassíssima temàtica que Colectalia ha posat en valor, emetent també certificats d’autenticitat per a cada peça d’aquesta secció que ven, que faciliten la traçabilitat dels lots i constitueixen una garantia sense límit de temps.

A banda del catàleg de venda a preu fix, també organitza subhastes setmanals, que finalitzen cada dijous a partir de les 6 de la tarda. Colectalia és també membre de la Spanish Philatelic Society (USA), i juntament amb aquesta institució nordamericana du a terme recerca sobre les seves especialitats. A la secció de catàlegs de la web hi ha el resultat d’algunes d’aquestes recerques, descarregables gratuïtament en PDF: un recull de marques de censura utilitzades a camps de treball i presons republicanes, i un catàleg sobre els segells locals de la població veïna de Vinebre, de la seva raríssima varietat de centre invertit.

Recentment, a principis d’aquest mes d’octubre, també ha posat en marxa una altra botiga en línia, dedicada a les monedes de l’antiga Roma. La podreu veure a coins.colectalia.com:

Visiteu les webs de Colectalia:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!