Segon cas sospitós de Covid-19 a Cabassers aquest mes de juliol

L’actualització d’avui del Registre de casos de Covid-19 a Catalunya mostra un nou cas diagnosticat com a sospitós a Cabassers el 14 de juliol. Aquest és el segon cas sospitós d’aquest mes de juliol, després que se’n diagnostiqués un altre el dia 8.

Ja vam intentar, sense èxit, que l’administració especifiqués si es feien proves PCR a totes les persones amb símptomes compatibles amb la Covid-19 per tal d’aclarir per què encara se segueixen diagnosticant casos com a sospitosos, ja que les PCR haurien d’eliminar aquest diagnòstic: si és positiu el pacient està infectat, i si no, no. Tanmateix, diversos mitjans de comunicació (aquí un exemple i aquí un altre) han pogut constatar que no es fan PRC a tothom amb símptomes per falta de recursos. Ara mateix, semblaria que si el pacient no presenta símptomes greus i no és considerat de risc per edat o historial clínic, no se sotmetria a la prova PCR per a determinar si els seus símptomes corresponen o no a la Covid-19.

A la xarxa social Twitter també s’hi poden trobar moltes queixes (aquí una d’exemple) de ciutadans que afirmen que tot i tenir símptomes de Covid-19 o haver donat positiu a la PRC, han hagut de ser ells qui avisessin els seus contactes per a què s’aïllessin i evitar més infeccions, ja que ningú des de l’administració no ha fet la tasca de rastreig.

L’històric del registre de casos sospitosos a Cabassers es completa, a banda dels dos del juliol, amb un cas al mes de juny, tres al maig, un a l’abril i dos al març.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!