La Fase 3 s’acaba avui i a mitjanit comença la nova normalitat

Foto: Govern de la Generalitat.

Rapidíssima acceleració d’esdeveniments d’ençà que ahir tota Catalunya va entrar a la Fase 3 de la descalada. Avui, el President de la Generalitat ha anunciat que la Fase 3 s’acabarà la propera mitjanit, i Lleida i Barcelona hauran estat només 24 hores en aquesta fase. El Govern signarà un decret al llarg del dia d’avui especificant quines normes han de regir l’anomenada “nova normalitat”, que comença demà.

Traspua molta pressa en aquesta decisió per a recuperar les funcions que el govern espanyol es va autoatorgar amb la declaració de l’estat d’alarma el 14 de març. Tot i que aquesta mesura d’excepció estarà vigent fins el dia 21 de juny, les comunitats autònomes que superin la Fase 3 poden recuperar les competències que centralitzà el govern espanyol, fet que converteix l’estat d’alarma en una mesura nominal i sense efectes.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!