S’acaben les restriccions de mobilitat a Catalunya

A partir de les 00:00h de demà dijous tota Catalunya estarà en Fase 3 de la desescalada, segons ha aprovat avui el ministeri de sanitat espanyol. Això comportarà, entre altres coses, que decauran les limitacions de mobilitat que impedien els desplaçaments entre les regions sanitàries que estiguessin en fases diferents. Aquesta mesura s’havia d’adoptar el 22 de juny, ja que el dia 21 decau l’estat d’alarma decretat el 14 de març, però s’ha avançat a demà.

Així doncs, a partir de les dotze de la propera mitjanit, ja serà possible moure’s lliurement per tot el territori català sense trencar cap norma ni arriscar-se a cap sanció.

Amb la declaració de la Fase 3 a tot el territori la gestió de la desescalada ja queda en mans del govern autonòmic, que recupera les competències que es va autoatorgar el govern espanyol amb la declaració de l’estat d’alarma. La Generalitat decidirà a partir de demà quan s’entra a l’anomenada “nova normalitat”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!