El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara ha publicat una aplicació a la seva pàgina web per a seguir les visites al patrimoni arquitectònic i arqueològic de Cabassers, que es duran a terme avui, durant la Fira de l’Oli, a les 12 del migdia i a les 4 de la tarda. Per a participar a la ruta guiada, només cal que aneu al museu a les hores indicades.

Durant el recorregut us demanaran que accediu des del vostre dispositiu mòbil a la web patriomoni.vallclara.com, per tal de disposar d’informació complementària per a entendre millor les peces observades i, en alguns casos, poder veure imatges de l’interior d’alguns dels edificis, que ajuden a contextualitzar les estructures que es veuen des de l’exterior. Si us hi heu fixat, a moltes parets hi ha unes plaques d’acer inoxidable que contenen la descripció de l’element que signifiquen, i, a més, un codi. Aquest codi correspon al número d’inventari de la peça, i és el que permet accedir a la seva descripció mitjançant la web que ha posat en marxa Santa Maria de Vallclara.

Una de les 15 plaques que assenyalen punts significats del patrimoni arquitectònic i arqueològic cabasserol

A més, una ruta a Wikiloc, perparada per l’Ajuntament en coordinació amb el Centre d’Estudis, permet fer la visita sense acompanyament, i assenyala cada punt d’interès a un mapa, per tal que el visitant sàpiga on són els punts que es recomana visitar per a conèixer el patrimoni local.

nord.cab