La presència de diversos cotxes en desús, així com de remolcs i altres vehicles als aparcaments municipals, ocupant places, ha motivat la queixa d’uns veïns, que s’han posat en contacte amb aquesta redacció per a elevar el seu clam a públic. Segons expliquen, l’aparcament més afectat per la presència de vehicles de poc moviment és el del parc. I certament hi ha places que estan ocupades sempre pels mateixos vehicles. Cal afegir, però, que el límit hauria de ser el pagament de l’impost de circulació municipal: si un vehicle el paga, hauria de podert aparcar on li semblés. Potser cas a part serien els remolcs, que no estan taxats amb aquest gravamen. Per altra banda, si l’aparcament fora de les zones habilitades està prohibit i sancionat, cal garantir que els cotxes en ús dels veïns tinguin plaça sempre. Potser una solució seria el trasllat de remolcs i vehicles de poc o nul ús a aparcaments més grans que no es congestionen tan ràpidament, o habilitar-ne un d’especial per a dipositar totes les màquines que no són de moviment diari. Sigui com sigui, caldrà trobar una solució que respecti els drets de tothom: el que tenen els propietaris de vehicles de poc ús a aparcar-los, i el que tenen els propietaris de vehicles de moviment diari d’arribar a casa i poder aparcar a les zones habilitades.

nord.cab