De les eleccions espanyoles del 10 de novembre, les segones aquest any i forçades per la incapacitat dels partits per a formar govern, no se’n parla enlloc d’ençà de l’onada de protestes desencadenada a Catalunya en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Diversos mitjans internacionals ja s’hi refereixen com “la rebel·lió catalana”. Tan poc interessen aquestes eleccions, que el 18 d’octubre finalitzava una enquesta que vam fer i fins a avui no ens hem recordat que s’havia acabat i que els resultats ja estaven disponibles. Una altra mostra de l’escassíssim interès que desperten és la poca quantitat de respostes que ha rebut.

Però com que vam fer l’enquesta, en publicarem els resultats. Van respondre-la 26 lectors, i això és el que van dir que votarien:

CUP: 42,31% (11 vots)
ERC: 38,46% (10 vots)
VOX: 11,54% (3 vots)
PSC: 3,85% (1 vot)
ECP: 3,85% (1 vot)

Ningú no hi ha dit que voti cap altre dels partits que s’hi presenten, cosa que és, evidentment, del tot improbable, però aquí ens limitem a publicar el que els lectors han respost. És difícil extreure cap anàlisi d’aquestes respostes, però sí que apunten a un increment de vots per a la CUP, que és el primer cop que es presenta a unes eleccions espanyoles. Si prenem com a referència les eleccions al Parlament del 2017, i a les quals aquest partit va obtenir 12 vots, veurem certa coincidència amb la intenció dels seus votants expressada a l’enquesta. De VOX se’n pot dir una cosa idèntica, ja que a les eleccions espanyoles de l’abril d’enguany va obtenir 2 vots a Cabassers, i l’enquesta li’n dóna tres. De la resta, no se’n pot dir res perquè els resultats de l’enquesta no són prou significatius.

El mateix dia de les eleccions prepararem una altra enquesta que es podrà respondre des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, i a aquella hora se’n publicaran els resultats. Us hi preguntarem què heu votat, per a comparar les vostres respostes amb l’escrutini. Les respostes sempre són completament anònimes.

nord.cab