Protecció Civil activa les alertes VENTCAT i PROCICAT per la previsió de forts vents

Les ventades podran assolir ratxes superiors als 72 km/h a partir d’aquesta tarda al Pirineu i demà dijous s’estendran per la resta de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’Alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per la previsió demà de fort vent a tota Catalunya, i l’Alerta del Pla territorial de protecció civil de Catalunya PROCICAT per fort onatge davant de la previsió de fort onatge a tot el litoral català, a partir de demà dijous.

Ventades

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu un episodi de fort vent amb ratxes que superaran els 72 km/h. Les ventades començaran ja aquesta tarda a la zona del Pirineu i demà s’estendran per tot el territori. El vent serà de component oest.

Consells d’autoprotecció

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del Twitter @emergenciescat.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers