Classes de sardanes al Sitjar

En Rafel Brú ha fet una classe per aprendre a ballar sardanes, que ha aplegat una cinquantena de persones a la plaça del Sitjar, entre balladors i espectadors. La idea va sorgir d’una sardana que no ho és: “Coti x coti”, una música del grup “The Tyets” que es balla als seus concerts com si fos una sardana perquè l’interpreten amb una tenora. Aquest fet va fer pensar que el jovent no sap ballar sardanes, i d’aquí la idea de la classe d’avui, que ha començat amb els passos elementals. Podeu recuperar l’enregistrament de la classe d’en Rafel a Instagram.

El resultat s’ha vist al cap de poc, i els qui aprenien a ballar (hi havia també sardanistes experimentats) han fet una bona rotllana posant en pràctica el que els han ensenyat. Vegeu com ho han fet aquí.

Finalment, cap al tard, quan ja s’havien encès els llums del carrer i ja s’havia acabat la classe i la pràctica, un grup ha volgut ballar el “Coti x coti”, adaptat per a cobla. Com que en realitat no és una sardana els veterans comentaven que era molt estranya i difícil de ballar. Finalment algú ha explicat l’origen d’aquella sardana tan estranya, que ha resultat ser el pretext per a recuperar l’afició sardanista a Cabassers. Pretenen els promotors que la cosa continuï amb certa regularitat.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers