Onada de robatoris de comptes d’Instagram

Els darrers dies han robat els comptes d’instagram a diversos veïns. Els pirates usen l’enginyeria social per aconseguir que les víctimes entrin a enllaços que envien pel sistema de missatgeria privada de l’aplicació, i quan ho fan prenen el control del compte.

El frau es realitza en català, de manera que dona confiança a les víctimes potencials, i sol procedir de comptes que els usuaris coneixen i segueixen, prèviament segrestats. De moment els casos que s’han vist estan relacionats amb una estafa que té les criptomonedes com a esquer. Els comptes robats dels veïns afectats, un cop sota el control dels pirates, fan publicacions animant a invertir en criptomonedes.

Segons un dels afectats amb qui hem parlat, després de clicar l’enllaç fraudulent que li van fer arribar va rebre una alerta de seguretat d’Instagram per correu electrònic i va seguir les instruccions, però tanmateix no va aconseguir evitar el segrest del compte. De fet, ni tan sols no ha rebut resposta als correus que ha enviat al departament de seguratat de l’empresa propietària d’Instagram.

Aneu amb compte i no cliqueu cap enllaç que rebeu per missatge privat a Instagram. Els comptes afectats interactuen amb els contactes que ja tenien suplantant la identitat dels propietaris legítims, la qual cosa facilita que, per confiança, es produeixi l’engany amb més facilitat.

nord.cab | El portal de notícies de Cabassers