29 de juny de 2022

FIRMS, una web de la NASA per a veure on hi ha incendis

La Fire Information for Resource Management System és una pàgina web de la NASA que permet veure on s’han produït incendis pràcticament en temps real. Les dades s’obtenen del sistema d’observació MODIS (Moderate Resolution Imaging Sepectroradiometer) instal·lat als satèl·lits Aqua i Terra. També usa dades del VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite), instal·lat als satèl·lits, S-NPP i NOAA 20. Les dades més recents corresponen sempre a les tres darreres hores.

El sistema dona informació sobre incendis de tot tipus i els llocs on es produeixen. No només té aplicacions forestals; s’usa també per a observar zones de conflicte, ja que els focs que provoquen els combats també són captats per aquest sistema.

Podeu accedir a aquesta web aquí.

nord.cab - El portal de notícies de Cabassers