29 de juny de 2022

Què se sap de la vaga de transport que suposadament hauria de causar problemes de proveïment

És possible que les darreres hores hagueu rebut un missatge d’àudio per Whatsapp, d’un suposat camioner, avisant que diumenge a la nit començarà una vaga indefinida del transport, i recomanant comprar aliments i productes bàsics davant un possible desabastiment. La transcripció del missatge és aquesta:

“Hola, família, bon dia! Com tots sabeu, ja heu vist com està el gasoil. A partir d’aquest diumenge a les dotze de la nit no circularà cap camió, cap. Us ho dic per si voleu aplegar una mica de menjar perquè ara sí que és vaga indefinida. Fins que no arreglin això no es mourà cap camió. Piquets i molta mala llet. Hi ha molta mala llet perquè fa temps que no es guanya ni un duro, amb això. Jo us ho dic: arreplegueu menjar, perquè hi haurà merder aquests propers dies, i tenim una setmaneta de marge per anar comprant alguna cosa. Es veu que aquest cap de setmana als supermercats els deixaran plomats. Amuntegueu perquè és vaga indefinida, aquest cop va seriosament. L’altra vegada era de la patronal, que només miren per les seves subvencions.”

També és probable que hagueu vist missatges similars a les xarxes socials, i fins i tot fotografies de prestatgeries buides de supermercats, a causa de compres massives per part de la seva clientela.

Si bé el preu dels carburants, proper als 2€ tant per a la gasolina com pel dièsel, fa pensar que una mobilització del sector del transport és més que possible, el cert és que el gremi i les i associacions majoritàries del transport desmenteixen que hagin convocat cap vaga, i menys indefinida. En canvi, sí que és cert que n’ha convocat una la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport, que comença la nit de diumenge a dilluns, a les 00:00h. Tanmateix, és molt difícil que l’impacte d’aquesta vaga pugui desproveïr els supermercats d’aliments.

També és cert que ahir algunes prestatgeries d’alguns supermercats es van buidar de productes bàsics (sobretot carn, verdura, fruita, pasta, farina, arròs i paper higiènic), però l’escassetat la va provocar el pànic d’alguns compradors, preocupats per si fos cert que a partir de dilluns hi hagués dificultats d’abastiment. L’únic producte que racionen alguns supermercats és l’oli de gira-sol, principalment importat d’Ucraïna. Diversos establiments limiten la venda d’aquest producte a 5 litres per client i dia.

nord.cab - El portal de notícies de Cabassers