17 de maig de 2022

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers

Amplien la Ruta de les Fonts de Cabassers

Bona part de la ruta s’endinsa en frondosos barrancs on brolla una aigua cristal·lina per les seves múltiples fonts: font del Bisbe, font dels Capellans, font del Poma, font de la Covassa, font de l’Aubelló, font de la Foia… Totes elles amagades en la verda espessor d’un paratge dominat per la calma i el cant dels ocells. En algun racó la remor d’alguna tosquera per on salta alegrement l’aigua. Passem camins que s’obren pas entre roques altes com les d’un avenc, que travessen petites i no tant petites coves, o que acompanyen el corriol d’aigua que baixa veloç per la séquia de la Vila.
.
Altrament, aquesta ruta ens mostra punts des d’on contemplar les vistes, com el Mirador de Cabassers o bé la Creu de les Missions (a la punta de Sant Roc). I altres punts de gran interès com el mas de la Covassa, l’ermita de la Foia, l’ermita de Sant Roc o l’aljub de Sant Roc.
.
Com veieu és una ruta on l’aigua és la protagonista i al mateix temps ens fa de guia per alguns dels punts més emblemàtics de Cabacés.
.
Trobareu aquesta ruta a Wikiloc I també marcada en color blau als cartells ubicats a les tres ermites de Cabassers.

nord.cab