El PROCICAT i el Govern de la Generalitat han aprovat avui noves restriccions per a mirar de frenar el virus SARS-CoV-2. A partir de demà divendres, hi haurà confinament perimetral municipal de cap de setmana. Entrarà en vigor els divendres a les 6 del matí i s’allargarà fins els dilluns a la mateixa hora. Durant aquest temps no es podrà sortir del municipi, excepte per causes justificades (anar a treballar, portar la canalla al col·legi, anar al metge, a la farmàcia de guàrdia més propera, a atendre persones dependents i causes de força major). L’excepció, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, serà la visita als cementiris, i es permetrà la mobilitat dintre d’una mateixa comarca amb aquesta finalitat.

També s’ha decidit el tancament dels comerços no essencials, d’espectacles culturals i cinemes. Les biblioteques limitaran el seu servei al préstec, i els arxius i museus continuaran oberts, però limitant l’aforament al 30%. Els bars i restaurants hauran de continuar tancats i oferint només menjar i begudes per a emportar (o amb servei domiciliari fins a les 11 de la nit).

Totes aquestes mesures s’han aprovat amb una durada de quinze dies, però com sol ser habitual, és previsible que aquest paquet de noves restriccions s’allargui més en el temps.

nord.cab