31 de juliol de 2021

nord.cab

El portal de notícies de Cabassers. Revista Nord. Fundada el 1998

Alerten d’una mala praxi del comerç electrònic que pot escampar espècies vegetals invasores

Algunes empreses amb presència a portals de comerç electrònic duen a terme una pràctica per tal de millorar el seu posicionament dintre d’aquests portals. La tècnica consisteix a enviar objectes de poc valor, no comprats, a alguns usuaris registrats al portal o “marketplace”. D’aquesta manera, les empreses que fan això aconsegueixen simular un increment de vendes, i per tant milloren posicions dintre del directori de negocis que venen mitjançant aquests portals. Així tenen millor visibilitat, i els usuaris els poden trobar més fàcilment.

El Departament d’Agricultura ha detectat que entre les comandes no sol·licitades hi ha paquets de llavors. L’Ajuntament ha distribuït avui la informació referent a aquest assumpte mitjançant el seu canal de Whatsapp, i demana a qualsevol persona que pugui rebre un paquet no sol·licitat amb llavors que el porti a la Casa de la Vila. Això es demana perquè, en alguns casos, les llavors són d’espècies vegetals foranies, i es vol evitar que s’expandeixin a hàbitats on no han de ser.

En cas de rebre llavors estranyes, si en lloc de portar-les a l’Ajuntament les llencéssiu a les escombraries, des d’allí encara es podrien escampar i proliferar.

nord.cab