El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona manté la pàgina web Galeria de Metges Catalans, amb un recull de biografies que té com a objectiu donar a conèixer els metges i metgesses que han destacat al llarg de la història. Recentment han incorporat la biografia del Dr. Prudenci Seró i Navàs a la Galeria, redactada per Tomàs Pinós, metge i historiador.

Prudenci Seró es llicencià en medicina el 1909, exercí la professió fins el 1923, i l’abandonà a causa del desengany causat per la mort d’un fill seu. El 1930 es llicenciava de nou, ara en Ciències Naturals, seguint les passes del seu oncle matern, Longí Navàs i Ferré, sacerdot jesuïta i eminentíssim entomòleg, i aconseguí de ser catedràtic de Ciències Naturals a la Universitat de Barcelona. El 1945 es doctorava a Madrid amb una tesi sobre briòfits. A la seva jubilació el 1953, el Dr. Seró tornà a Cabassers, on passà la resta dels seus dies continuant els seus estudis. Morí el 30 de març de 1963.

El Dr, Seró durant l’època d’estudiant de medicina. (Foto: vallclara.com)
nord.cab