Un llamp a una torre elèctrica va deixar ahir els clients d’ePorts sense servei

Fotografies de Martí Robles.

La companyia de telecomunicacions ePorts va deixar de subministrar senyal als seus abonats a partir de les 21:30h del 23/01/2020 i fins a primera hora de la tarda d’ahir. La causa va ser la interrupció del subministrament elèctric per la caiguda d’un llamp a una torre amb transformador, al terme de la Figuera, just al costat de la instal·lació Wimax de la teleoperadora que connecta amb Cabassers.

Els tècnics d’e-Ports han col·locat un generador elèctric per a restablir el subministrament, que a la vegada carrega unes bateries de l’antena del radioenllaç. Però qui es va adonar de la causa de la interrupció del servei elèctric va ser l’equip de manteniment de la xarxa de reg, Martí Robles i Patrick Tomsen. Ahir van detectar que les màquines de bombeig d’aigua no emetien senyals de control, i van pujar fins al dipòsit de la Figuera a comprovar què passava. Llavors es van adonar que un llamp havia impactat contra una torre elèctrica, i que aquest havia destrossat el transformador que té incorporat.

Els responsables de la Comunitat de Regants han avisat a la companyia elèctrica per tal que repari els desperfectes ocasionats pel llamp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!