Tancant la bretxa digital

Per Albert Prats.

Ja fa més de 5 anys que es va crear un grup de Facebook per a reivindicar un accés digne a internet a Cabassers. Durant tot aquest temps ens han anat arribant millores considerables respecte l’accés a Internet de la zona.

Actualment ja disposem de 4G proporcionat per Movistar i Vodafone, el qual facilita un accés mòbil de qualitat a internet i també fix amb els routers 4G que proporcionen les companyies.

A banda, fa poc més d’un any, va arribar E-ports amb una aposta forta per a oferir una connexió de qualitat i assequible adaptada a l’entorn rural, la qual ha donat molts bons resultats.

Ara per ara, Cabassers, ja disposa d’una connexió a internet amb una qualitat molt aproximada a la que pot oferir una connexió de fibra òptica estàndard.

Les diferents velocitats de connexió a Internet entre tots els serveis disponibles avui, sense comptar amb l’obsoleta línia ADSL, van des dels 20 als 75 Mb/s de descarrega, es doncs una gran diferencia, al moment de crear aquest grup, només disposàvem de 2G i ADSL amb velocitats d’entre 256 Kb/s fins als 2,5 Mb/s com a màxim.

Ja hem assolit l’objectiu principal que es va proposar aquest grup, era obtenir un accés a Internet digne, ara doncs només falta que arribi la fibra òptica per poder tancar per sempre l’anomenada “bretxa digital” amb qüestions de connexió a la xarxa.

Gràcies a totes i a tots per haver ajudat a arribar fins a aquest punt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!