Enguany la 6a edició del Priorat en Persona celebrarà el seu acte de cloenda el diumenge dia 20 d’octubre a Cabassers.

L’acte començarà a les 11.30h a l’Escola El Castell amb una taula rodona entre els escriptors i els adalils de l’edició, que parlaran de les experiències viscudes al llarg del cap de setmana al Priorat.

Tot seguit, es representarà la lectura dramatitzada de la comèdia «Lo Fluviol Mágic» (1914) de Delfí Navàs, a càrrec de les actrius locals Encarnació Vilalta, Isabel Clariana, Maricel Robles i Ester Prats.

Finalment, hi haurà vermut per a tothom acompanyat d’un aperitiu en el qual l’oli serà el protagonista.

El Priorat en Persona és una iniciativa cultural i literària impulsada pel Centre Quim i Soler. Consisteix en l’estada d’un petit grup d’escriptors d’arreu dels Països Catalans al Priorat. Una estada que es divideix en dos anys, l’anada i la tornada. A l’anada, durant un cap de setmana, els escriptors descobreixen el Priorat de mà dels adalils, gent de la comarca que els hi ensenya una part del seu Priorat personal. Els escriptors retornen al Priorat al cap d’un any havent escrit textos fruit de la seva estada a la comarca. Aquests textos passen a formar part del Diccionari literari del Priorat, una obra individual i col·lectiva que alhora creix edició rere edició i que podeu consultar a la web prioratenpersona.cat.

Els escriptors i escriptores de l’edició d’enguany són: Núria Cadenes, Teresa Ibars, Jordi Lara, Núria Martínez-Vernis, Pep Molist i Sebastià Perelló. I els adalils, Josep Borrell, Anaïs Estrems, Josep Palet i Gemma Sentís.

nord.cab