Una altra ocasió perduda

Nota de premsa distribuïda per cabassers.net.

“La Flama, el foc de la llengua”, diu el cartell distribuït per l’Ajuntament de Cabassers que anuncia el repartiment de la Flama del Canigó des del municipi, que es farà el proper 23 de juny. I l’acte s’anuncia amb un esquema on, al centre de tots els pobles del Priorat, hi diu “CABACÉS”. “La Flama, el foc de la llengua” d’Òmnium Cultural repartida sota una forma toponímica plena de faltes ortogràfiques. L’Ajuntament ha perdut una ocasió d’actuar amb normalitat i d’usar la forma lingüísticament correcta del topònim, Cabassers, en un acte que justament està pensat per a dignificar la llengua i no per a ridiculitzar-la. I no és excusa que la grafia “Cabacés” sigui la que encara és oficial, perquè ho és de manera il·legal. Per a entendre-ho ràpid: és com si la flama es repartís a Marsá, Capsanes, Molá, Lloá o Vilella Baja. Perquè repartint-se a “Cabacés” i no a Cabassers l’efecte és exactament el mateix. Veure, al cartell, el topònim incorrecte del municipi repartidor, entre els topònims normatius de tots els altres pobles de la comarca, encara fa més evident l’anomalia:

La nostra candidatura, si guanya les eleccions municipals del 2023, resoldrà aquesta situació (si no ho ha fet abans d’ofici el Govern de la Generalitat), i oficialitzarem la forma correcta del topònim, com determina la llei de Política Lingüística que ha de ser.

image_pdfPDFimage_printImpressió
nord.cab | El portal de notícies de Cabassers